Son bir haftada etkili olan yağışlar Tarım şehri Malatya’da hububata can suyu oldu. Yağış, son derece güz aylarının ardından tarlada suya hasret kalan hububat ve diğer tarım ürünlerinin imdadına yetişti.
Türkiye genelinde olduğu gibi geçtiğimiz Cuma günü namaza sonrası topluca yağmur duası yapılmıştı. Yapılan duanın ardından Pazar günü akşam saatlerinde başlayan yağmur Perşembe gününe kadar aralıklarla etkisini gösterdi.
Sulama suyunun yanı sıra Malatya’nın içme suyunu sağlayan yeraltı kaynakları ve Barajlarda şimdilik bir sıkıntı bulunmuyor. Kişi başı çekilen günlük su miktarı yaklaşık 270 litre düzeyin olan Malatya’da, Çat Barajı’nda doluluk oranı yüzde 30.39, Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Barajı’nda doluluk oranı 19.30 , Sürgü Baraj Gölü’nde doluluk oranı yüzde 39,51, Polat Barajı 23,27, Boztepe Barajı 23,16 , Kapıkaya Barajı 49,10 olarak belirtildi.
Yetkililer su sıkıntısının yaşanmaması için, vatandaşların suyu tasarruflu kullanılmasının giderek yayılan kuraklığa karşı hayati önem arz ettiğini söyledi.
Ebubekir Atilla