• DOLAR
    7,8127
  • EURO
    9,1632
  • ALTIN
    474,05
  • BIST
    1,1724

Sebzeler Kurutulmaya Başlandı

Mevsim sebzelerini diğer zamanlarda da  yemek isteyenlerin elindeki en geleneksel araçların başında kurutma geliyor. Domates, biber, bamya, nane gibi birçok sebze kurutulup tüketilebiliyor. Peki kurutmalık yaparken nelere dikkat edilmeli?

Sebzeler Kurutulmaya Başlandı

Mevsim sebzelerini diğer zamanlarda da  yemek isteyenlerin elindeki en geleneksel araçların başında kurutma geliyor. Domates, biber, bamya, nane gibi birçok sebze kurutulup tüketilebiliyor. Peki kurutmalık yaparken nelere dikkat edilmeli?

Yazın bostanda yetişen sebzeler taze taze tüketiliyor. Kış aylarında aynı şekilde sebze tüketmek isteyenlerin kullandığı en sık yöntem ise, sebzeleri güneşe sererek kurutmak. Kurutmalıklar ile ilgili püf noktaları paylaşan ev hanımı Şeyma Tatlı, kurutmalıklar için en uygun zamanın Ağustos ayı olduğunu söyledi. Güneşin altına serilen sebzelerin doğru zamanda toplanması gerektiği vurgulayan Tatlı, sözlerine şu şekilde devam etti;” Yaz ayında bolca ve doğal haliyle tükettiğimiz sebzeleri kışın da tüketmek istiyorsanız kurutarak buna çözüm bulabilirsiniz. Tepsilerde veya beyaz pamuk kumaş üzerine sereceğiniz dilimlenmiş sebzeler için en uygun zaman bu ay. Ay sonuna kadar kurutmalıklarınızı hazırlayabilirsiniz. Domatesi kuruturken tuz kullanmak gerekiyor. Kabak, patlıcan türü sebzelerde ise orta dilim en ideali. Dolmalık biberlerde de aynı şekilde tuz kullanmadan ipe gererek terasta, bahçede veya balkonda asabilirsiniz. Kış aylarında da doğal lezzetlere ulaşabilirsiniz. Toptan malzeme almak için hal binasına gitmenizi tavsiye ederim. Ucuza ve bahçe mahsullerini oradan alabilirsiniz. Kıruttuğunuz sebzeleri de kurtlanmasın ve güvelenmesin diye ağzı sıkı kapalı kablara koyabilirniz. Dolmalıkları bir kaba koymanıza gerek dahi yok.

FIRINDA DA KURUTABİLİRSİNİZ

Açık alanda kurutma imkanınız yoksa ev tipi fırınlarda da kurutabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken kuru şekilde koymak. Yağ veya su koymanıza gerek yok. Tepsinin altına fırın kağıdı sermeniz yeterli olacaktır.”ifadelerini kullandı.

Ebubekir Atilla – ÖZEL HABER

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Kurutma mevsim sebzel

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

BİR DE BUNLARA BAKIN

EN ÇOK OKUNANLAR
RESMİ İLANLAR
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur.
Kaynak gösterilmeden alıntılanamaz.
Malatya Sonsöz Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır © 2018 malatya haber