• DOLAR
    6,1369
    % -0,25
  • EURO
    7,2414
    % 0,10
  • ALTIN
    237,2707
    % -0,02
  • BIST
    99.547,44
    % 1,59

Ramazanda tavacilara ilgi artti

Ramazan ayinin vazgeçilmezi tava yemekleri bu yilda vatandaslarin Tavacilara ugrak yeri oldu. Meshur tavaci Seydo Günay ve Ogullari Vural, Oral Günay'in yaptigi birbirinden lezzetli tava, kâgit kebabi, kuzu ve kaburga dolma gibi yemeklerden yaptirmak için vatandaslar akin etti

Ramazanda tavacilara ilgi artti


Sebze fiyatlarinin ucuzlamasiyla tavacilara kosan vatandaslar, yaptirdiklari yemeklerin lezzetiyle oruçlarini açti. Sekizinci Cumhurbaskani merhum Turgut Özal'a bile özel tava yapmasiyla bilinen ve 1970’ten beri Malatya'da ogullariyla birlikte Türkiye'nin dört bir yanina tava siparisiyle nam salan Tavaci Seydo'nun (Seydo Günay) oglu Vural Günay da, babasinin izinden ayni meslegi sürdürdü.

"Tava bizim isimiz" sözüyle her türlü firin yemeklerinin inceliklerini ögrenerek Malatyalilara damak zevkini tattiran Vural Günay, "Tavacilik babadan gelen aile meslegimiz. Seydo ustadan yillardan beri ögrendigimiz püf noktalari simdi yeni ustalara ögretme gayreti içerisindeyiz" dedi.

Tavaciligin zor bir meslek oldugunu belirten Vural Günay, az bir eksiklik oldugunda tat ve lezzet kalitesinin yakalanamayacagini ve emeklerin bosa gidecegini söyledi. Günay, söyle devam etti, "Ilk hazirlanisindan itibaren firinin yakilis biçimi ve pisirilmesi çok önem arz ediyor. Bunlarin çok iyi orantili hesaplanmasi gerekir. Tava, kâgit kebabi, kuzu dolma, kaburga dolma gibi ürünler Malatyalilar tarafindan en çok ragbet gören ürünlerimiz. Yaptigimiz tavayi yiyenler bir daha bu lezzetten vazgeçemiyorlar."

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

BİR DE BUNLARA BAKIN

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur.
Kaynak gösterilmeden alıntılanamaz.
Malatya Sonsöz Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır © 2018 malatya haber