• DOLAR
    7,6692
  • EURO
    8,9697
  • ALTIN
    468,77
  • BIST
    1,1682

MHP Kadın Kollarından Anlamlı Etkinlik

Altaylardan Tuna’ya Türk Mutfağından Tatlar

MHP Kadın Kollarından Anlamlı Etkinlik

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek başkanlığında bir araya gelen kadın kolları ve öğrenciler “Altaylardan Tuna’ya Türk Mutfağından Tatlar”  adlı etkinliği gerçekleştirdi. Tatların tanıtımının yapıldığı etkinlikte Başkan Çiçek benzerlikler ve farklılıkları ele alarak, “Türkler sadece Türkiye’de sınırlı değil kıtalara yayılmış onlara açılalım,  onları tanıtalım ve tanınalım istedik.” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) Malatya Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek başkanlığında kadın kolları, yabancı uyruklu öğrenciler bir araya gelip “Altaylardan Tuna’ya Türk Mutfağından Tatlar”  adlı etkinliği gerçekleştirdi. Yapılan etkinlik için Başkan Çiçek, “Kadın kollarımızla, öğrencilerimizle, diğer ülkelerden tanıdığımızı dostlarla irtibata geçip bu güzel projeyi gerçekleştirdik. Türk kültürüne ait müzikler eşliğinde bu sergimizi gelen misafirlerimize tanıtmaya çalıştık. Kendi mutfak kültürümüzü Altaylardan Tuna’ya kadar öğrenelim dedik. Onlardan yemekler öğrendik baktık çok güzel şeyler çıkıyor, bunu halkımızla dapaylaşalım dedik. Bazı şeyler gerçekten ortak, sadece isimler farklı. Türk mutfağında hamur işleri ,etli yemekler daha çokken diğer Türk mutfaklarında da öyle. Altaylardan Kımız’ı öğrendik,  Kımız mayası getirdik yaptık. Kırgız yemeklerinden Tokoç,  Kattama kıymalı bir yemek, Seldeçan çocuklar özellikle çok seviyor çıtır cips niyetine yenilebilir bir tatlı, Borsok adlı hamur  kızartmamız var, Kazan Katama sadece şekerli hamuru yağda kızartmakla oluyor, Samsa Böreği, Özbeklerin, Kırgızların, Türkmenlerin  yaptığı mantımız var diğer mantılara nazaran daha büyük ve sossuz yenilen bir yemek. Kırgız, Özbek pilavımız var.  Avşar Kebabı, Malatya’ya özgü kebabımız, tavamız hamur çorbamız, sıkma köftemiz var. Azerbaycan yöresinden 3 Bacı Yemeğimiz var oda aynen bizim dolmamız yalnız tek farkı var nohut konuluyor içine. Kavala Kurabiyemiz var, Damla Sakızlı Çöreğimiz var Kıbrıs’ın Zeytinlisi var hamur işi olarak. Kırım yöresinden Çiğ Böreğimiz var, Köbetemiz var, Ulkum’umuz var, Burma Tatlısına benzeyen Kırım Tatlımız var. Şuanda yemek kültürümüzü tanıtıyoruz.  Börk yaptık, tablolarımız var kültürleri yansıtan. İnşallah bir dahaki etkililiğimizde Türk yöresine ait müzik, şiir gibi edebiyata dair bir sunumuz olacak. Hemen hemen bütün sergiye verdiğimiz ürünler ilgi çekti ve çok beğenildi. Türk’ün Türk’ten başka dostu yok, önce kendimiz tanıyalım istedik.  Türkler sadece Türkiye’de sınırlı değil kıtalara yayılmış onlara açılalım,  onları tanıtalım ve tanınalım istedik.” İfadelerine yer verdi.

Hanife Sarı

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

BİR DE BUNLARA BAKIN

EN ÇOK OKUNANLAR
RESMİ İLANLAR
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur.
Kaynak gösterilmeden alıntılanamaz.
Malatya Sonsöz Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır © 2018 malatya haber