• DOLAR
    6,8612
  • EURO
    7,7521
  • ALTIN
    392,22
  • BIST
    1,1249

Kayısı Crona Virüse Çare mi?

Dünyaca ünlü Malatya kayısısının içerdiği antioksidan maddeler ve vitaminlerin içerisinde kanser grubu hastalıkların da yer aldığı hastalıklara iyi geldiği ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği hatırlatıldı. Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan tarafından yapılan basın açıklamasında kayısının bu konudaki direnç özelliklerinin bilimsel kitaplarda da yer aldığına dikkat çekildi

Kayısı Crona Virüse Çare mi?

Dünyaca ünlü Malatya kayısısının içerdiği antioksidan maddeler ve vitaminlerin içerisinde kanser grubu hastalıkların da yer aldığı hastalıklara iyi geldiği ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği hatırlatıldı. Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan tarafından yapılan basın açıklamasında kayısının bu konudaki direnç özelliklerinin bilimsel kitaplarda da yer aldığına dikkat çekildi

MTB Başkanı Ramazan Özcan, Meclis Başkanı Erdoğan Ünal ile yaptığı basın toplantısında şöyle konuştu; “Son zamanlarda Çin’in Wuhan kentinde görülmeye başlayan ve tüm Dünya’yı etkisi altına alan Corona virüsü gün geçtikçe etki alanını genişletmesine rağmen ülkemiz en az etkiyle alınan tedbirler sayesinde yoluna devam ediyor. Özellikle Sağlık Bakanlığına bu krizde ortaya koyduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Malatya ticaret Borsası olarak özellikle hastalığa yakalanma oranını en aza indirgeyecek olan vücut direncini yüksek tutma konusunda kuru meyve tüketimine ve bu bağlamda kuru kayısı tüketimine dikkatinizi çekmek istiyoruz.

KONU BİLİMSEL OLARAK DA GÜNDEME GELDİ

Bilindiği gibi kuru kayısı A vitamini bakımından en zengin meyvedir. Kayısı içerdiği A vitamini ANTİOKSİDAN kaynağı bakımından özellikle insan vücudunun direncini artırıyor. Güçlü ve kuvvetli bir bağışıklık sistemi daha iyi hissetmemize yardımcı oluyor, daha enerjik hissetmemizi sağlıyor, bizi hastalıklardan koruyor. Bu konu Malatya Valiliği tarafından 2008 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali Otlu, Doç. Dr. Feral Öztürk ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Murat Asma’nın hazırladığı kayısının insan sağlığına etkileri konusunda yapılmış bilimsel araştırmalar kitabı yayınlandı. Yapılan araştırmalarda ve bilimsel çalışmalarda kayısının insan sağlığı açısından çok önemli yere sahiptir.

GÜNDE 5 TANE KAYISI TÜKETİN ÇAĞRISI

Vatandaşlarımızın vücut dirençlerini ve bağışıklık sistemlerini güçlü tutmaları için günde 5 tane A vitamini ANTİOKSİDAN kaynağı bakımından zengin olan kayısı tüketmelidirler. Hastalıklara dirençli ve sağlıklı bir yaşam için kuru kayısının düzenli tüketilmesi son derece önem taşıyor. Bir tane Kayısıda; 740.5IU A Vitamini,  2.84 mg C Vitamini, 0.01 mg Tiamin, 0.01 mg Riboflavin, 0.17 mg Niacin, 86.4 % Su, 0.01 g Doymamış Yağ, 0 mg Kolesterol, 83.92 mg Potasyum, 0.29 mg Sodyum, 13.6 Kalori, 0.4 g Protein, 0.11 g Yağ, 0,68 g Fiber, 5.39 mg Fosfor, 0.23 s Ash, 1.14 mg Demir, 3. 97 mg Kalsiyum, 3.15 g Karbonhidrat bulunmaktadır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Yazılan makalelerde Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz “Kayısı antioksidan özelliği sayesinde serbest radikallerle savaşarak insan vücut direncini yüksel tutar karşı koruyucu özellik gösterir. Yüksek besin değerine sahip olan kayısı; A, B, C, E vitaminleri içeriğinin yanı sıra aynı zamanda demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve lif deposu olan kayısı, içerdiği kalsiyum, fosfor gibi mineraller kemik sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.”

A.Vahap Kaygusuz – Baran Katılmış

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

BİR DE BUNLARA BAKIN

EN ÇOK OKUNANLAR
RESMİ İLANLAR
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur.
Kaynak gösterilmeden alıntılanamaz.
Malatya Sonsöz Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır © 2018 malatya haber