• DOLAR
    7,5575
  • EURO
    8,9826
  • ALTIN
    474,05
  • BIST
    1,1843
Abdulvahap Kaygusuz
Abdulvahap  Kaygusuz
abdulvahapkaygusuz.@malatyasonsoz.com.tr
Her derde bir deva’mız var
  • 0
  • 46
  • 16 Eylül 2020 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
  • +
  • -

Maşallah Millet olarak her derde bir devamız var şükür.

Hani bir sözümüz vardır. Parmağını sar, dışarı çık. 40 kişi kırk ayrı deva söyler.

Kimisi Sıcak kür önerir, kimisi soğuk kür önerir. Kimi hocaya okut der. Kimi muska yaptır der. Kısaca akla hayale gelmeyecek bin bir çeşit deva ve tarif verilir.

Bu pandemi hadisesinde de böyle oldu. Paylaşmamı isteyerek bana gelen tariflerden birkaçı da şöyle. Pandemiye ne kadar faydası olur bilmem. Ama sağlam kişilerin dahi uygulayacağı tarifler bunlar.

Birinci tarif bu.

“40 gr kuru sinirli ot(paket olsun) , 40 gr kuru kekik (aktarlar genelde zahteri dağ kekiği olarak veriyor ama en sağlamı top kekik). Bu iki bitkiyi mutfak robotunda iyice çekin. 1 kg kadar da nöbet şekeri. Bunlar aktardan alacağın malzemeler.

Yapılışı; 1 su bardağı kadar suyu cezveye koyuyorsun. Üzerine bir limonun dörtte birini sıkıp limonun kabuğunu da ekliyorsun. Bu sulu karışıma 1 çay kaşığı nöbet şekeri de ekleyip(nöbet şekeri iri taneli olacağından varsa tunç ya da demir havanda toz haline getiriyoruz ya da temiz bir bezin içine koyup sert bir cisimle şekeri döverek toz haline getirebilirsin). Tüpün en küçük gözünde, en kısık ateşte bu karışımı 2 dakika kadar kaynatıyoruz. Boş bir su bardağına 1 çay kaşığı kadar hazırladığımız bitki karışımını koyup üzerine ocakta kaynattığımız karışımı da ekleyip 2 dk demlenmesini sağlıyoruz.

Demlendikten sonra çay süzgeci ile karışımımızı süzüyoruz. Hazırladığımız karışımı ılıdıktan sonra yavaş yavaş içiyoruz. Limon tansiyonu biraz düşürdüğü için bu karışımı aç karna içmemeye dikkat edebiliriz. Virüs yoksa günde 1 bardak kadar içilebilir. Virüs varsa günde 2-3 bardak (sabah, öğle, akşam ya da sabah ve akşam) içilir.”

Bu ikinci tarif: Sirke bal limon ve tarçın iki kaşık ılık suyun içine katıp iç ve domates tuzlayıp yesin.

Bu da üçüncü tarif. : Zencefil limon buda çok faydalıymış.

Karın bumbar, kelle paça başta olmak üzere sakatat tüketimi de bağışıklığı artırıyormuş diye tarif verenler de var.

En önemlisi ise Maske, Mesafe ve Hijyen.

Yani virüsten korunmak ve virüse yakalanmamak en önemlisi.

Sağlıklı günler Diliyorum

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • YENİ
  • YORUM
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur.
Kaynak gösterilmeden alıntılanamaz.
Malatya Sonsöz Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır © 2018 malatya haber