• DOLAR
    6,0802
    % -0,27
  • EURO
    6,8436
    % 0,15
  • ALTIN
    251,2445
    % -0,13
  • BIST
    86.072
    % 1,74

Global Gastroekonomi Zirvesinde Malatya Lezzetleri İz Bıraktı

12 Mart’ta Türkiye Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği tarafından Global Gastro Ekonomi Zirvesi yapıldı. Zirvede Malatya lezzetleri iz bıraktı

Global Gastroekonomi Zirvesinde Malatya Lezzetleri İz Bıraktı

Türkiye Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği tarafından ve gastronomi alanında hizmet veren birçok uluslararası şirketlerin sponsor olduğu Global Gastro Ekonomi Zirvesi 12 Mart tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde yapıldı. Gastronomide uzman 2000’e yakın konuğun katılımının olduğu, 21 özel sunum, 3 ayrı oturum, 9 panel, 13 Uluslararası konuşmacı olmak üzere toplam da 54 konuşmacının yer aldığı  zirveye İlimiz de davet edildi. İl Valisi Aydın Baruş’un talimatları ile İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç’ın koordinesinde Malatya Valiliği’nin resmi sponsor olarak katıldığı zirvede Anadolu Lezzetleri’nin yer aldığı bölüm de Malatya, Gaziantep, Adana, Kastamonu İlleri yemek kültürlerini tanıtan stantlar açarak sunumlarda bulunuldu.

Malatya Valiliği standında sunulan yöresel fırın yemekleri Hacıbaba Sinan Et Lokantası’ndan Zeki Saygı ve ekibi ile  Malatya Profesyonel Aşcılar ve Pastacılar Dernek Başkanı Şef Cumali Çetinkaya tarafından, yöresel köfteleri Yemek Köşesi Ev Yemekleri Sahibi Nihal Gülaçar tarafından hazırlandı, Malatya Yemekleri sunumunda yer alan ve diğer illere göre oldukça zengin menüde; Geleli Kebabı,  Kayısılı Bademli Pilav,  Fırında Bulgur Pilavı, Haşlama İçli köfte, Ispanaklı içli köfte, Kiraz Yaprağından Ekşili Köfte, Tereyağlı Kayısı Tatlısı, Malatya Kurabiyesi (Kayısı Çekirdeği Unlu), Yöresel ekmeklerimiz yufka ekmeği, mayalı sac ekmeği, (ekşileme) Arapgir Mor Reyhan Şerbeti yer alarak katılımcılara ikram edildi.

“KAYISI YE ZİRVEDE KAL”

Stantta ayrıca “Kayısı Ye Zirvede Kal” sloganlı ve içerisinde kayısının faydaları ve gün kurusu ve sarı kayısının  yer aldığı kutucuklar, Valilikçe 4 yabancı dilde hazırlanan ve içerisinde ilin tarihi ve doğal güzelliklerin, özellikle Aslantepe Ören Yeri ve gastronomi kültürünün yer aldığı Çizgilerle Malatya Kitapçığı dağıtımı yapıldı. Ayrıca zirveye katılan yerli ve yabancı basın mensuplarına, Gurme yazarlara Türkçe ve İngilizce hazırlanan Malatya Yemek Kültürü Kitabı  Kayısı ve Tanıtım Materyallerinden oluşan   sunumlarda bulunuldu.

Ayrıca Hacıba Sinan Et Lokantası tarafından  ilimizin fırın yemekleri, Yemek Köşesi Ev Yemekleri tarafından ise diğer bulgur köftelerinden oluşan yöresel yemekler bakır siniler ve yöresel kaplarda görsel sunumu yapıldı. Uzun kuyrukların oluştuğu Malatya Standında menü zenginliği ve lezzetler konuklar tarafından beğeniyle karşılandı. Aslen Darendeli olan Çukurova Turistik  Otelciler Birliği Başkanı, TURYİD Yönetim Kurulu ve Mutfak Dostları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Tayyar Zaimoğlu standa özel ilgi gösterdi. Bu etkinlik Malatya Yemek Kültürünün tanıtımına olumlu bir katkı sundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

BİR DE BUNLARA BAKIN

EN ÇOK OKUNANLAR
RESMİ İLANLAR
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur.
Kaynak gösterilmeden alıntılanamaz.
Malatya Sonsöz Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır © 2018 malatya haber