• DOLAR
    8,3465
  • EURO
    9,6728
  • ALTIN
    504,34
  • BIST
    1,1649

Ekmek’te Çifte Standart

Önceki gün somun ekmeğe yapılan zammın ardından Pide ekmek yapan fırınlar da zam bekliyor. Pide yapımcıları pide fırınlarında sadece ekmek yapılmadığını, vatandaşın her türlü pişirim talebinin karşılandığı, bunun yanında işgücü olarak da hem daha fazla işgücü, hem daha fazla zaman hem de ekonomik gider olarak daha fazla harcama yapıldığını belirterek zam beklentisi içine girdiler

Ekmek’te Çifte Standart

Önceki gün somun ekmeğe yapılan zammın ardından Pide ekmek yapan fırınlar da zam bekliyor. Pide yapımcıları pide fırınlarında sadece ekmek yapılmadığını, vatandaşın her türlü pişirim talebinin karşılandığı, bunun yanında işgücü olarak da hem daha fazla işgücü, hem daha fazla zaman hem de ekonomik gider olarak daha fazla harcama yapıldığını belirterek zam beklentisi içine girdiler

Önceki gün somun ekmeğe yapılan zammın ardından Pide ekmek yapan fırınlar da zam bekliyor. Pide ekmeğe zam yapma konusunda görüş birliği içinde olan fırın işletmecileri ise taleplerini ortak görüş halinde şöyle dile getirerek Pide ekmeğe de zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ederek şöyle konuştular. “Öncelikle somun ekmeğe yapılan zammın karşısında değiliz. Ama alınan karar içerisinde zam kapsamına pide ekmeğin alınması da gerekirdi.  Somun ekmeğin 5 bin tanesini 4 saatte 2 işçi çıkarırken, pide ekmeğinin 2 bin tanesini çıkarmak için 5 işçinin 12 saat çalışması gerekiyor. Somun ekmek çıkarmak için 1 işçi kesme makinesinden çıkan ekmek hamuruna sadece bıçak atıp fırına verilirken, pide ekmeğin her aşamasında insan gücü kullanılıyor. Hamur kesme, yumak yapma, hamuru açarak şekil verme gibi işlemler el ile yapılıyor. Ekmeğin yanında birçok pide çeşitleri, lahmacun başta olmak üzere, yağlı ekmek, çeşitli ürünler de yapılıyor. Bunların yanında, patlıcan, biber, domates başta olmak üzere sebze ve yemek pişirmeleri de işin ekstrası oluyor. İş bitince de fırının soğutulması temizlik işleri de çalışanlar tarafından yapılıyor. Ayrıca Malatya da geleneksel hale gelen diğer tava yemeklerinin pişirimleri de fırın çalışanları tarafından yapılıyor.  Dolayısıyla somun ekmeğine yapılan zammın ardından pide fiyatları da en azından 1.50 kuruşa yükseltilmesi bir nebze de olsa dahi sistemde çalışanları rahatlatılması açısından önemlidir. Bu nedenle pide ekmek fiyatlarının da yeniden ele alınmasını bekliyoruz.

A. Vahap Kaygusuz (Özel Haber)

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

BİR DE BUNLARA BAKIN

EN ÇOK OKUNANLAR
RESMİ İLANLAR
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur.
Kaynak gösterilmeden alıntılanamaz.
Malatya Sonsöz Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır © 2018 malatya haber